Emotii la Ciurea in urma schimbarii operatorului de salubritate

pubela

De la 1 septembrie, in mai multe comune din judet se va schimba operatorul de salubritate, dupa ce, o firma din Pitesti a castigat licitatia pentru colectarea si transportul deseurilor de la utilizatori casnici si non casnici.

Noutatea, fata de vechiul contract este ca primariile vor colecta taxa de salubritate si nu operatorul iar daca unitatea administrativa nu va reusi sa achite la timp intr-o luna contravaloarea serviciilor se poate trezi cu conturile blocate.

Acest lucru ii da fiori primarului de la Ciurea, comuna in care noul operator a inceput sa imparta pubele utilizatorilor casnici.

„Daca nu reusim sa incasam facturile si aceasta taxa de salubrizare, operatorul poate sa suspende ridicarea gunoiului si atunci vom avea o mare problema, urmatorul pas al operatorului poate fi acela de ati bloca conturile daca ai o factura neplatita si ai depasit 30 zile, te poate actiona in instanta”, a declarat Catalin Lupu, primar Ciurea, in emisiunea La pas prin judetele Moldovei, de la Tele M.

Oamenii vor plati mai putin pentru colectarea deseurilor dar trebuie sa achite serviciul la primarie sub forma unei taxe.

„Trebuie spus ca vechiul operator avea un tarif de la case de 14 lei si acum se majorase la aproape 16 lei de persoana, pe luna iar noul operator prin programul de la Consiliul Judetean ne va percepe noua comunitatii locale o valoare de 9,07 lei, pe care noi va trebuie sa o incasam de la populatie. Practic, de la 1 septembrie asteptam cetateanul la primarie sa plateasca aceasta taxa de salubritate conform declaratiei pe care locuitorii o completeaza si declara cate persoane locuiesc in acea proprietate”, a completat Catalin Lupu.

Primaria Ciurea a decis sa deschida un punct de colectare a taxei de salubritate pentru oamenii din Lunca Cetatuii in zona pietei din localitate.