Emmanuel Macron a castigat alegerile din Franta

macron

Actualul presedinte a castigat turul 2 al alegerilor prezidentiale din Franta. Potrivit primelor sondaje, acesta a obtinut 58.2% din voturile exprimate in timp ce Marine Le Pen a avut doar 41.8 la suta din voturi.

Desi a fost invinsa din nou, candidata Partidului Reunirea Nationala a anuntat ca oamenii isi doresc o schimbare profunda a Frantei.

„Le mulțumim milioanelor de oameni care au venit să ne voteze. Ne-au demonstrat că avem o forță extraordinară, ne simțim întăriți care urmare a acestor alegeri. Iată cum am reușit să-i decredibilizăm pe toți cei care ne spuneau că vom dispărea de pe scena politică din Franța și din Europa. Votul de astăzi este al oamenilor care își doresc o schimbare profundă a Franței. Nu trebuie să ne mai lăsăm teama să ne cuprindă. Trebuie să ne dăm seama cât suntem de puternici, votul primit este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța”, a spus Marine Le Pen.

Liderii europeni l-au felicitat pe Macron pentru obtinerea celui de-al doilea mandat. „Mă bucur să lucrăm în continuare pentru consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru construirea unei Europe puternice, solidare și o cooperare sporită pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Salutăm votul de astăzi al francezilor în favoarea unei Europe unite, respingând extremismul și naționalismul”, a mentionat Nicolae Ciuca.