Emil Brumaru a incetat din viata!

Sharing is caring!

Cunoscutul poet a incetat din viata aseara, dupa ce joi seara suferise un accident vascular cerebral. Poetul isi revenise sambata, ba chiar le-a recitat poezii asistentelor dar a suferit doua stopuri cardiace dupa care a intrat in coma. Emil Brumaru s-a nascut la 25 decembrie 1938 in localitatea Buhmutea din Republica Moldova. A urmat cursurile Liceul Național, pe care l-a absolvit în 1955, Facultatea de Medicină din Iași (1963). Devine medic la Dolhasca (1963-1975), din 1975 renunță la medicină pentru a se dedica exclusiv scrisului.

Apreciat în egală măsură atât de critica literară, cât și de publicul larg, reușește să impresioneze și prin personalitatea sa non-conformistă. Are rubrici în România literară, Ziarul de Iași și în Suplimentul de cultură, a scris în revista Plai cu boi, dă interviuri în revistele mondene, participă la discuții pe Internet.

Debut cu poezii în revista Luceafărul, debut editorial cu două volume, ambele publicate în 1970, Versuri și Detectivul Arthur. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța, Anglia.

 

shares