Elita rusa traieste pe picior mare in Viena

ancheta rusi

O ancheta Ukrainska Pravda dovedeste ca multi dintre bogatii Rusiei duc o viata linistita in Viena dar si alte orase europene.

„În timp ce Rusia comite crimă după crimă în Ucraina, cetățenii săi se bucură de viață în Europa, ocupând imperceptibil dar sistematic capitala Austriei cu banii regimului de la Kremlin. Dacă se ia doar exemplul Vienei, se poate realiza cât de importantă este Uniunea Europeană pentru elitele ruse. Asta în timp ce autoritățile ruse – de multe ori cu consimțământul tacit și chiar mai des cu sprijinul acelorași elite – au discreditat această Uniunea Europeană și țările civilizate în general de ani de zile”, sustine ancheta celor de la Ukrainska Pravda.

Mai multi rusi cu functii importante au fost filmati in timpul anchetei pe strazile Vienei. Un jurnalist ucrainean a reusit chiar sa discute cu Viaceslav Verhov, contabil șef și membru al consiliului de administrație Lukoil, acesta plangandu-se ca nu poate fi vizitat de catre rude in Viena. De asemenea, Oleg Pasaev, vicepresedintele Lukoil a fost filmat pe strazile capitalei Austriei.

Chiar si fostul premier rus, Viktor Zubkov a fost surprins parasind un hotel de cinci stele din Viena. Acesta detine acum functia de reprezentant special al președintelui rus Vladimir Putin pe langa forumul țărilor exportatoare de gaze.

De asemenea, Aleksnder Usov, proprietarul grupului industrial „Soyuz” isi duce traiul linistit in Viena.

Mai jos ancheta celor de la Ukrainska Pravda.