Elicopterele Bazei 96 Aeriene Bacău merg în Spania. Au parcurs până acum 3500 de km peste Carpați, Alpi și Pirinei

În perioada 17 – 28 iunie 2024, două elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT și un detașament format din 30 de militari din cadrul Bazei 71 Aeriană și Bazei 95 Aeriană, împreună cu o echipă de militari din cadrul DCSL/Baza 90 Transport Aerian, participă pentru al treilea an consecutiv la stagiul de instruire aplicativ “Air Centric Personnel Recovery Operatives Course 2024” (APROC 24) la Baza Aeriană Albacete din Spania.

Elicopterele au traversat Europa de la est la vest, parcurgând aproximativ 3500 km peste Carpați, Alpi și Pirinei, inclusiv o etapă de zbor deasupra mării.

Elicopterele Bazei 96 Aeriene Bacău merg în Spania. Au parcurs până acum 3500 de km peste Carpați, Alpi și Pirinei

În ultimii doi ani, piloții de elicoptere din cadrul Bazei 95 Aeriană au fost educați și certificați la APROC pentru planificarea, pregătirea, execuția și analiza misiunilor de recuperare a personalului. Anul acesta, detașamentul român include un mixt de piloți din cadrul Bazei 71 Aeriană și Bazei 95 Aeriană, în vederea transferului complet de responsabilitate către Baza 71 Aeriană în anul următor.

Militarii din cadrul DCSL, aparținând Bazei 90 Transport Aerian, se antrenează ca forță de extracție în misiunile de recuperare a personalului și vor zbura la bordul elicopterelor partenerilor. Scopul este de a asigura o educație și un antrenament la cele mai înalte standarde pentru piloții și forțele de extracție din cadrul Forțelor Aeriene Române. Aceștia trebuie să fie pregătiți să aplice tehnicile, tacticile și procedurile NATO într-un mediu internațional și să se integreze eficient în operațiile de recuperare a personalului, atât la nivel național, cât și în cadrul Alianței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *