Elevii unui liceu ieșean au donat fructe și legume persoanelor defavorizate

Elevii ieseni au devenit „veterani” la fapte bune. La inceputul acestei saptamani, voluntarii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iasi au donat fructe si legume mai multor scoli gimnaziale, licee si azile din comuna Miroslava. Totul in cadrul campaniei „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Aceștia au strans bani și s-au organizat in doar o saptamana. 

Campania presupune strangerea alimentelor in perioada 20-24 noiembrie si donarea acestora batranilor si familiilor aflate in dificultate.Astfel, voluntarii s-au organizat și au ajuns la creșa Miroslava unde au împărțit pachetele copilasilor. Astfel de activitati sunt importante pentru elevi, mai ales pentru dezvoltarea personala.

„Îmi place mult ceea ce fac, mai ales că astăzi a fost o zi așa plină pentru mine. Am făcut cumpărături, am făcut pachete si apoi bineinteles venit și le-am dăruit celor beneficiari”, a declarat Ana Maria Alexucă – elevă.

Nu este primul an în care elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism din Iași se implică în această campanie. Faptele bune sunt o traditie pentru elevii acestui liceu.

„Anul acesta am ales pentru 64 de copii între 2 și 4 ani de la creșa din satul Baciu din Comuna Miroslava Iași și pentru 11 mame și 11 copii cu vârste de până la doi ani din Centrul „Maternus” din Iași. Am ales pentru anul acesta mai multe legume, cartofi, ceapă, morcov, vatză, conopidă și cutii de conserve cu ciuperci, fasole, zahar, ulei și făină. Pentru a putea fi de un sprijin, un ajutor pentru centrele și creșa pentru care noi ne-am pregătit. Donația este din surse proprii ale copiilor care au fost susținuți de părinții lor și profesorii colegi care sunt implicați în această campanie a legumelor și fructelor donate”, a declarat Marie-Jeanne Stroian – Profesor Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași.

In luna octombrie, elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism au fost prezenti la pelerinajul Sfintei Parascheva unde au impartit pachete pelerinilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *