Elevii unei scoli din Piatra Neamt nu mai au unde sa invete

scoala-5

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț nu mai au unde sa invețe. Avand in vedere faptul ca unitatea a fost construită acum 44 de ani iar de la momentul inaugurării si pana in prezent nu au mai fost făcute lucrări semnificative de reabilitare, Primaria Piatra Neamt a decis sa efectueze lucrari de modernizare si reabilitare.  În urma expertizei tehnice au fost constatate o serie de neconformități majore, iar pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice s-au stabilit o serie de lucrări absolut necesare. Astfel, intreaga activitate scolara ar trebui relocata in spatii noi de care municipalitatea se pare nu dispune.

Clasele de step by step aici este problema. Clasele invata de la 08.00-16.00. Fac aceeasi materie ca si celelalte clase dar amplasamentul este altfel. Ei lucreaza pe centre. Ei si mananca”, a spus directoarea scolii.

Singura soluție găsită pentru clasele Step by step ale Școlii Nr. 5 a fost ca orele de curs ale copiilor să se desfășoare la Școala din cartierul Speranța, o unitate modernă ce va fi dată în folosință mai devreme, special pentru această relocare.

Florentina Moise, Inspector școlar general ISJ Neamt: „Tot timpul Scoala nr. 5 a fost centru de examinare ori de titularizare in invatamant. Foarte multi copii acceseaza Scoala nr. 5 si este o problema. Noi nu putem veni acum cu programul claselor a VIII-a si al clasei a VII-a”.

Pentru a gasi o solutie la aceasta problema, Consiliul Judetean Neamt a pus la dispozitia Scolii nr.5 spații la fostele scoli normale unde să poată fi relocați elevii. Problema este ca autoritatile locale ar trebui sa se ocupe de igienizare si mutare a copiilor.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț: „Parerea mea este ca va trebuie o perioada pana ce faceti amenajarea. Nu puteti sa iesiti din scoala aia si sa tineti copiii in frig aici ca nu se poate asa ceva. Primaria trebuie sa inteleaga ca daca nu au avut bunul simt si interesul sa creeze conditii pentru copii sa aiba unde sa invete sa nu scoata copiii pe frigul asta din scoala”.

Copiii din clasa I vor învăța, așa cum prevede legea, în program de dimineață la Grădinița Nr. 12, unde Primăria Piatra-Neamț va realiza o serie de investiții la grupurile sanitare, care vor fi adaptate vârstei copiilor. Copiii din clasele V – VII vor învăța la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, situat tot în Cartierul Dărmănești, program după-amiază.