Elevii revin din toamna la Scoala din Lunca Cetatuii

vlcsnap-2019-06-03-15h18m12s263

Vesti bune pentru copiii si parintii din comuna Ciurea. Lucrarile la scoala din Lunca Cetatuii care a ars la sfarsitul lunii ianuarie sunt in grafic iar pana la inceputul noului an scolar acestea vor fi finalizate. La nivelul intregii comunitati s-au facut efoturi mari pentru ca 500 elevi sa nu mai fie nevoiti sa faca naveta.

Dupa incendiul de pe data de 31 ianuarie, cand au ars peste 1000 metri patrati ai scolii, autoritatile impreuna cu sprijinul unor firme private s-au mobilizat pentru a reface institutia de invatamant. Pana in septembrie, lucrarile de refacere ale institutiei de invatamant vor fi finalizate.

Catalin Lupu – primar Ciurea: „La Scoala Lunca Cetatuii, lucrarile sunt in desfasurare, ne descurcam destul de bine cu procurarea materialelor in sensul ca toate materialele sunt primite ca donatie prin sume incasate in contul Asociatiei  Umanitar Culturale “Fiii Satelor” din comuna Ciurea. Speram ca la sfarsitul lunii august sa fie totul gata. Sunt firme de pe raza comunei care m-au contactat pentru a intra la interioare in salile de clasa. Este un lucru bun ca oamenii sunt solidari”.

In ultimele 4 luni, copiii au fost relocati la o scoala din oras si chiar in sediul primariei din Ciurea.

Catalin Lupu – primar Ciurea: „A fost o perioada foarte dificila pentru copii, parinti, cadre didactice cat si pentru noi autoritati locale din punct de vedere financiar. Efortul este undeva la 50.000 lei pe luna tot ce inseamna cei 522 copii pe care tot ii mutam si transportam. Din punctual de vedere al presiunii pe care am simtit-o in aceasta perioada cred ca este destul de greu de trecut prin asemenea experimente si nu doresc nimanui sa aiba parte de asa ceva”.

Un mare merit pentru refacerea Scolii din Lunca Cetatuii l-a avut si Mitropolitul Moldovei, o parte dintre materiale provenind de la Ocolul Bisericesc Neamt. De asemenea, un om de afaceri din zona a fost primul care a sarit donand pe 1 februarie suma de 10.000 lei. Alti oameni de bine au oferit o mana de ajutor la indepartarea bucatilor de metal sau sticla dupa incendiu.