Elevii protestează în Piața Victoriei

elevi-din-cadrul-AEC-protestand-in-fata-ME-pentru-transport-gratuit-7-640x400-1

Cu ocazia noului an școlar, câteva zeci de elevi au protestat în Piața Victoriei. Printre cerințele acestora s-au numărat: generalizarea programului „Masă Caldă”, ore remediale și transport gratuit județean.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov. Pe şapte pancarte, aceştia au sintetizat principalele cerinţe:

– finanţare complementară pentru reparaţii capitale în şcoli;
– „Masa caldă” în toate şcolile din România;
– ore remediale pentru toţi elevii: clasele primare, gimnaziu şi liceu;
– consiliere şcolară accesibilă tuturor elevilor şi finanţată adecvat;
– burse şcolare diferenţiate pe categorii şi legate de salariul minim;
– transport gratuit judeţean pentru elevi;
– planuri cadru noi şi materiale educaţionale pentru elevii din 2021, nu cei din 2009.

Pe bannere tinerii avea scris mesajele: „Ore remediale, reparaţii capitale, masă caldă”, „România needucată”, „Vrem burse mărite”.

Mesajul unui elev, transmis prin portavoce: „Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia! Educaţia este un drept, nu un privilegiu! Viitorul nostru contează! Educaţia este o investiţie, nu un cost! Suntem o generaţie de sacrificiu! Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”

Ei atrag atenţia că a scăzut calitatea actului educaţional, a crescut rata abandonului şcolar, iar tot mai mulţi absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a XII-a nu se prezintă la Evaluarea Naţională, respectiv, examenul de bacalaureat.

sursă: Rador

sursă foto: g4media