Elevii nu vor mai avea voie cu telefoane la școală. Decizia, luată de 1 decembrie 2023 chiar de premier

S-a luat decizia ca elevii să nu mai aibă voie cu telefoane la școală. Cel care a dat ordinul este chiar primul-ministru din Noua Zeelandă.Fără telefoane la şcoală! Un conservator declarat, Christopher Luxon, premierul din Noua Zeelandă, a anunţat vineri, 1 decembrie, interzicerea telefoanelor mobile în şcolile din ţară.În urmă cu câţiva ani, şcolile din Noua Zeelandă aveau unele dintre cele mai bune rezultate din lume în materie de alfabetizare, dar abilităţile de citire şi de scriere ale tinerilor au scăzut până în punctul în care unii cercetători vorbesc despre o „criză a educaţiei”.

Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca elevii noştri să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea”, a declarat prim-ministrul, care şi-a preluat funcţia în această săptămână.

Christopher Luxon a promis din campania electorală că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat.

Această politică este deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa. Scopul unei astfel de măsuri este de a pune capăt comportamentelor perturbatoare şi de a-i încuraja pe elevi să se concentreze, după cum a precizat Luxon.

Cercetătorii de la asociaţia neozeelandeză Education Hub au avertizat încă de anul trecut cu privire la o „criză a alfabetizării”, constatând că peste o treime dintre tinerii de 15 ani din Noua Zeelandă abia ştiau să citească şi să scrie.

Fără telefoane, dar şi fără ţigări!

Noul premier din Noua Zeelandă a anunțat că vrea să renunțe la restricțiile în ceea ce privește comerțul cu țigări. Anunțul său a provocat numeroase reacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *