Elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au adus un omagiu eroilor României

Info

Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a organizat activități dedicate Zilei Eroilor, din dorința de a oferi gesturi de recunoștință pentru sacrificiile făcute de Eroii României pentru că nu există gest mai nobil și mai sfânt decât cinstirea celor care ne-au protejat libertatea. A avut loc un dialog despre sacrificiile eroilor români din toate războaiele cu elevii din clasele a V a și a VI a, la care a participat reprezentantul filialei Iași al Muzeului Național Militar „Ferdinant I ” – domnul restaurator și muzeograf Andrei Hrib.

Elevii clasei a X-a B și reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor, sub coordonarea doamnelor profesoare Maria Pașcan, Narcisa Adochiei și Liliana Vîrgă au adus un omagiu eroilor, depunând flori și ținând un moment de reculegere la Monumentul Regimentului 7 Roșiori de lângă Muzeul Militar Iași. În cadrul acestei deplasări, elevii au avut prilejul de a vizita expozițiile din cadrul Muzeului Militar Iași unde au admirat numeroase obiecte istorice și o expoziție de artă.

Ziua Eroilor sărbătorită în fiecare an, odată cu Înălțarea Domnului, este o zi dedicată tuturor celor ce s-au sacrificat pentru țara noastră, evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și-a propus ca prin evenimentele organizate pe 9 și 10 iunie să aducă în atenția tinerilor semnificația sacrificiilor făcute de eroii neamului și importanța străbunilor noștri care au luptat cu gândul la un trai mai bun.