Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism, voluntarii Sfintei Cuvioase Parascheva

Este a șaptea zi de pelerinaj la Sfanta Cuvioasă Parascheva. Pana acum peste 180 de mii de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și a Sfantului Andrei Criteanu. Timpii de asteptare la coada au ajuns pana la 8 ore, iar pentru a le veni in sprijin, elevii ieseni au devenit voluntarii Sfintei. Dupa ce s-au mobilizat in doar 2 zile, elevii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași au strans bani, au cumpărat alimente si au realizat pachetele pentru pelerini. Nici bauturile calde nu au lipsit, acestia pregatind de dimineata ceaiul si cafeaua in vase mare, ajungand apoi fierbinti la pelerini.                

Timp de 16 ani, elevii de la Liceul Tehnologic Economic de Turism spun DA faptelor bune. In fiecare an, in aceasta perioadă, elevii strang bani pentru a realiza pachete cu mancare pelerinilor veniti sa stea la rand la Sfanta Cuvioasa Parascheva. Povestea a inceput in 2004, cand profesoara Marie-Jeanne Stoian a avut o problema de sanatate. Sfanta Parascheva a ajutat-o sa depaseasca acest moment, iar de atunci profesoara îi îndeamnă pe elevii săi să faca voluntariat.

Marie-Jeanne Stoian  – profesor organizator

„Traditia faptelor bune a inceput de cand eram profesor la Liceul Economic 2, in jur de 2004. Și impreuna cu elevii si profesorii Liceului Economic 2 am venit la pelerinii si am oferit daruri din partea noastra iar apoi un an de zile am facut o pauza si in anul urmator am avut o experienta care mi-a schimbat complet viata. Venind sa ma inchin impreuna cu familia la Sfanta Parascheva in seara zilei de 13 asa cum este acum, nu am mai putut merge din cauza unei afecțiuni la coloană. Și studenții de la Medicină, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie m-au ajutat și în cele 4 ore cât am stat langă baldachinul Sfintei Cuvioase Parascheva am cerut o îndrumare, de ce am ajuns în această situație. Primul gând care mi-a venit prin glasul conștiinței si mi-a zis să fac în continuare o activitate în numele Sfintei Parascheva. Deci eu intrerupsesem si nu am realizat că aceasta era dorința Sfintei Parascheva.”

Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism sunt recunoscători că pot participa ca voluntari la astfel de evenimente și determinați mai mult ca niciodată să continue tradiția faptelor bune.

Ana Maria Alexuc – elevă

„Pentru mine este o bucurie enorma sa fiu astazi aici pentru ca m-am implicat activ si sufleteste in acest proiect, unde am putut sa demonstrez că să fi bun, nu te costa nimic. Alături de colegii mei si de doamna dirigintă Asiminei Irina in cadrul proiuectului SNAC astazi am facut o multime de pachete si am impărțit pelerinilor.”

Georgiana Cojocaru – eleva

„Ma numesc Georgiana si sunt in clasa a 12 a E, ultimul an de liceu. In toți acești ani am participat la voluntariate, diferite activități. Fac parte si din echipa de majorete, le coordonez si am incercat sa ne mobilizăm toate si sa participăm la diferite chestii scolare.

Ma simt foarte implinită si cu sufletul curat stiind ca ajut oamenii.”

Miruna Nicole – elevă

„Buna. Ma numesc Simionescu Miruna Nicole, elevă în clasa a XI a F si sunt presedinte in Consiliul Scolar al Elevilor si sunt mandră că am reușit să mobilizăm atâția elevi să fie voluntari în cadrul proiectului organizat la noi în scoala.”

Pașan Marcu – fost elev

Anul trecut cand am fost cu domnii profesori a fost o emoție unică, de obicei nu sunt atat de emotiv, dar cand am ajuns sa ma inchin acolo, începusem să tremur, să plâng si este ceva ce nu imi stă în fire. E o emoție unică.”

Până in acest moment peste 180 de mii de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva si a Sfantului Andrei Criteanul, iar durata de asteptare la rand este de aproximativ 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *