Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism au învaţat să acorde primul ajutor

prim ajutor

Liceul Tehnologic Economic de Turism  a organizat  în luna noiembrie,2018  o serie de activităţiîn cadrul proiectului ISJ, Şcoala pentru valori autentice, a cărui temă  este Sănătate şi mişcare. Una dintre activităţile desfăşurate în perioada 20-22 noiembrie 2018, în parteneriat cu Serviciul Voluntar de Ambulanţă, Iaşi a constat într-o lecţie de prim ajutor cu elevii.

Tehnicile de prim-ajutor pot salva foarte multe vieţi. cunoştinţele minime despre cum se intervine în cazul unei situaţii-limită pot îndepărta pericolul. Este foarte important ca, până la sosirea unui echipaj medical, cineva să intervină şi să-i ofere pacientului tot sprijinul de care are nevoie. Tocmai de aceea, cursurile de prim-ajutor sau cunoştinţele despre cum să oferim primul ajutor sunt esenţiale pentru viaţa celui pus în pericol. Elevii au învăţat principalele manevre de resuscitare şi de acordare a primului ajutor în cazul unor accidente, ce pot avea loc în timpul desfăşurăriiactivităţilor zilnice, fie acasă, fie în locuri publice.

Astfel, prin colaborarea școlii cu voluntarii de la Serviciul Ambulanță, s-a realizat nu numai un prim pas de conștientizare a rolului fiecăruia dintre noi în menținerea calității vieții și a vieții în sine, dar și o formă de exersare concretă a tehnicilor principale de acordare a primului-ajutor.