Elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” Iași au participat la activitățile Erasmus+ în Turcia și Portugalia

Liceul de informatica Iasi

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași este onorat de nominalizările pe care le-a primit pentru calitatea derulării proiectelor Erasmus+ și a numărului record de finanțări europene accesate. Cu ocazia împlinirii a 25 de ani pentru programul Erasmus+, am prezentat bunele practice pe care le-am implementat în învățare, dar cele mai important rămâne startul pe care l-am primit pentru a fi cu adevărat o școală europeană și resursele educaționale deschise create de echipele din toate țările partenere care au un element de valorizare, durabilitate și un sprijin acordat tuturor profesorilor și elevilor, beneficiari ai acestora. Școlile care învață sunt școli care se transformă și doar împreună, elevi, părinți, absolvenți, dezvoltând o comunitate de învățare în jurul școlii conectată la medii europene vom putea să dăruim elevilor educația de care au cu adevărat nevoie. ” – a precizat prof. dr. Adina Romanescu, director al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași.

A vorbi o limbă străină deschide ferestre spre comunicarea interculturală, spre colaborarea interpersonală și spre conexiunea cu ceilalți. Proiectele Erasmus sunt o oportunitate de a veni cetățeni universali.

În perioada 16-20 mai 2022 s-au desfășurat în Konya, Turcia, activități de învățare incluse în cadrul Proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-BE02-KA229-074792_4, intitulat Să Construim Turnurile de cuvinte împreună.

Proiectul reunește parteneriate din Belgia ( în calitate de școală coordonatoare), Italia, Romania, Polonia și Turcia și are ca scop dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză pentru elevii din grupul țintă prin metode interactive.

Elevii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași Buiceac Robert, Epure Carla, Manolică Mateea, Nechita Alexandru, Pavăl Bogdan și Zamfir Maria, însoțiți de doamnele profesoare Lăcrămioara Popa și Narcisa Adochiei, au participat la quizz-uri, au completat chestionare elaborate în engleză, au realizat codarea cuvintelor în codul binar, au creat povești în limba engleză pornind de la imagini și au redactat jurnal de călătorii. Elevii au avut oportunitatea de a-și perfecționa cunoștințele de limba engleză, de a descoperi bogățiile culturale ale Turciei și de a lega prietenii.

O altă experiență Erasmus a fost pe direcția educației antreprenoriale care devine un domeniu necesar în educarea noii generații.

Elevii LIIS, Croitoriu Andrei Bogdan, Dărăbăneanu Liviu Eugen, Pravăț Călin, Robotă Călina, însoțiți de prof. Popa Lăcrămioara și prof. dr. Narcisa Adochiei, au avut oportunitatea dea participa în perioada 23-27 mai 2022 la activitățile de învățare incluse în cadrul Proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-ES01-KA229-081904_5, intitulat Let’s Bring Dreams To Reality, derulatîn Alcains, Portugalia.

Proiectul reunește parteneri din Cehia, Italia, Portugalia, România, Spania și Turcia și au ca scop familiarizarea cu instrumente și concepte din domeniul antreprenorial, deprinderea unor competențe necesare inserției pe piața muncii.

Elevii au participat la seminarii de marketing,de comportament al cumpărătorului, au continuat dicționarul virtual de termeni antreprenoriali pe platforma Padlet, au vizitat firme din regiune și au realizat strategia de publicitate a unui produs.

„Întreagă experiență a educației antreprenoriale, noi tehnologii, exersarea limbii engleze, apoi fiind diseminate în școlile partenere. Din jurnalele de călătorie realizate de elevi transpare fericirea de a comunica cu ceilalți dincolo de barierele culturale sau lingvistice și de a învățat lucruri noi.” – a adăugat profesorul Lăcrămioara Popa, coordona proiectelor Erasmus+ menționate.