Elevii întră în grevă japoneză, în semn de protest față de „tăierea” burselor

foto: monitorulbt

Elevii din 6 județe ale țării vor intra în grevă japoneză, din cauza modificărilor aduse de Ministerul Educației privind criteriile de acordare a burselor școlare. Școlarii vor purta pe braţ o banderolă albă, în timpul orelor de curs, în semn de protest.

„Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM) anunţă faptul că, pe durata săptămânii 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest faţă de tăierea burselor! Luni, 10 ianuarie, elevii din multiple licee din 6 judeţe ale ţării au pornit o grevă japoneză faţă de schimbările criteriilor de acordare a burselor. Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braţ, o banderolă albă, pentru a protesta faţă de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor”, transmite AEC.

În urma protestului organizat de asociaţiile de elevi, Ministerul Educaţiei a anunţat că nu va schimba noile criterii de acordare a burselor.

„În acest sens, asociaţiile de elevi vor continua cu acţiuni, lansând o petiţie şi începând o grevă japoneză, precum şi vor acţiona în instanţă ordinul respectiv. Îndemnăm toţi elevii care îşi vor pierde bursa în urma modificărilor aduse, precum şi elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână!”, a transmis AEC.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!