Elevii ieseni vor veni la cursuri prin rotatie si purtand masca

Sharing is caring!

Scoala va incepe diferit in aceasta toamna la Iasi. Elevii ieseni vor veni la cursuri prin rotatie. Acestia trebuie sa poarte masca, manusi si sa pastreze distanta in timpul orelor de curs. Elevii vor fi divizati in mai multe grupe si vor face ore alternative in sali diferite. 

Mihai Chirica, primar Iasi

Nu va putea fi prezenta toata clasa in acelasi timp. Luam in calcul posibilitatea divizarii claselor in mai multe grupe care vor face probabil ore alternative in clase diferite, cu profesorii pe specialitatile din orarul pe care il va propune ISJ. In cursul ultimelor doua zile am emis mai multe adrese catre Universitatile din Iasi rugandu-le in masura in care le este disponibil, in functie de programul universitar pe care si-l vor propune, sa ne puna la dispozitie orice spatiu excedentar care ne va asigura noua o sala de curs in care toti elevii sa fie prezenti in acelasi timp.

In vederea inceperii anului scolar in conditii de siguranta, Primaria Municipiului Iasi va achizitiona echipamente pentru infiintarea de centre de educatie online, tablete, substante dezinfectante si masti de protectie. 

Mihai Chirica, primar Iasi

In municipiul Iasi sunt in momentul de fata aproximativ 1910 clase de curs. Asta inseamna ca datorita necesitatii de a asigura spatii de protectie intre elevi, se va invata si alternativ. In schimb de dimineata si in schimb de dupa amiaza. Asta inseamna ca intr-o clasa daca avem echipament putem asigura deja 2 schimburi, motiv pentru care am propus achizitionarea la 1250 de sisteme digitale, 3000 de tablet pentru persoanele, copiii, familiile care nu pot asigura resursele financiare, materiale din motive sociale si 1.530.000 de masti chirurgicale.

In acest an scolar, elevii ieseni vor face cursuri si la distanta. Daca situatia pandemica nu se va inrautati, elevii vor putea incepe scoala pe 14 septembrie. 

shares