Elevii din Războieni vor primi tablete cu internet

tableta

Primăria Comunei Ion Neculce a achiziționat pentru elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Teodorescu” din Războieni 298 de tablete școlare, prin proiectul Achiziții de echipamente TIC pentru unitățile de învățământ preunuversitar.

Echipamentele sunt de tip Blackview, dotate cu abonament lunar la Internet pentru o perioadă de minimum 24 de luni, şi sunt destinate elevilor de la clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a.

„Scopul proiectului este acela de a contribui la creşterea calităţii procesului instructiv-educativ desfăşurat în şcoală, prin îmbunătăţirea infrastructurii TIC sistemice şi a nivelului de digitalizare a unităţii şcolare. Menţionăm că valoarea proiectului a fost de 700.000 lei, iar echipamentele au fost date în funcţiune în luna decembrie 2021. Pe 7 ianuarie 2022 a început distribuirea tabletelor către elevii şcolii”, au precizat reprezentanţii unităţii şcolare

În cadrul aceluiaşi proiect au mai fost achiziţionate echipamente pentru a dota toate cele 14 clase din unitatea școlară, și anume 14 laptopuri, 14 sisteme all-in-one, 14 camere web, 14 proiectare şi 14 ecrane de proiecţie, cât şi 14 tablete grafice.