Elevii din mai multe judete intra in greva japoneza pentru transportul gratuit. Acestia cer demisia ministrului Educatiei

Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Elevilor din Maramureș și Asociația Elevilor din Timiș anunță faptul că, pe durata săptămânii 9-15 ianuarie, vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea transportului, cerând „transportul sau demisia”.

În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va revoca Hotărârea de Guvern nr. 1337 care blochează gratuitatea elevilor la transport. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni începând o grevă japoneză și vor acționa în instanță hotărârea respectivă.

„Solicităm demisia de urgență a ministrului Ligia Deca! Transportul sau demisia! Îndemnăm toți elevii care nu primesc transport în urma deciziei Guvernului, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în săptămâna 9-15 ianuarie o banderolă albă la mână”, au anuntat elevii.

Ieri, elevii din mai multe județe au protestat în fața Ministerului Educației pentru dreptul lor la transport gratuit, după ce operatorii de transport au anunțat că elevii din 19 județe vor fi nevoiți să își plătească singuri transportul fiind vizati si cei din Iasi.

Elevii au fost primiți în audiență, însă nu de ministrul Ligia Deca, ci de secretarul de stat Florian Lixandru. Acesta a pus responsabilitatea transportului gratuit pe seama Consiliului Județean. Secretarul de stat a încercat să submineze eforturile reprezentanților elevilor prin acuzarea lor că „vin doar să se plângă și că ar trebui să se concentreze pe altceva, să lase transportul”, conform declarațiilor președintelui AEC, Lorena Drăgușin, pentru EduPedu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *