Elevii din Iași riscă să rămână cu mediile neîncheiate

catalog

Peste 3.000 de elevi din judetul Iasi, risca sa ramana cu mediile neincheiate.  Acestia reprezinta 0,3% din populatia scolara si se afla in situatia de a nu li se incheia media pe semestrul I a anului scolar 2020-2021.

Mii de elevi se afla in aceasta situatie dupa ce orele nu s-au mai desfasurat in sistemul clasic, iar accesul la cursurile online a fost redus.

Antonina Bliorţ, purt. de cuv. ISJ Iasi

La nivelul judeţului Iaşi, conform raportărilor transmise de unităţile de învăţământ, din totalul de 103.394 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, aproximativ 0,3%, respectiv 3.318 elevi, se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I.

Din aceasta cauza, termenul pana la care elevilor aflati in aceasta situatie le pot fi incheiate mediile pe semestrul I, va fi prelungit. Exista si posibilitatea ca mediile sa fie incheiate din doua note.

Antonina Bliorţ, purt. de cuv. ISJ Iasi

Aşa cum a fost deja precizat prin comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, transmis pe 11 ianuarie, ce vizează ‘Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I’, pentru a soluţiona această problemă se va prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, prin măsurile stabilite de ministerul de resort va exista posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Ministerul anunta ca in perioada urmatoare, profesorii trebuie sa organizeze planuri personalizate de lectii pentru fiecare disciplina, pentru a putea recupera din materia pierduta.