Elevii din Ciurea s-au întors la școală

scoala elevi

Elevii din comuna Ciurea s-au întors la școală, în format fizic, după mai bine de un an petrecut în on-line. Cursurile au început în condiții de siguranță sanitară, pentru că pregatirile au fost facute din timp, iar scolile au fost reabilitate in proportie de 100%.

Anul scolar a debutat pentru toate unitatile de invatamant din judetul Iasi, cu prezenta fizica a elevilor în bănci. Insa, scenariul de functionare poate fi modificat saptamanal in functie de evolutia epidemiologica de la nivelul unitatii administrativ-teritoriale.

Cătălin Lupu – primar comuna Ciurea: „A început în condiții optime, pentru că toate școlile au fost pregătite din timp, reabilitate în proporție de 100%. La învățământul preșcolar avem unele întârzieri, să spunem, întrucât o parte din copii au intrat deja la ore, la grădinițe. O parte vor intra pe 27, avand in vedere ca vom reusi sa apropiem lucrarile si sa putem sa primim 150 de copii în spații noi. E o investitie prin fonduri europene, pe care o desfășurăm în localitatea Lunca Cetățuii și sperăm să reușim până la data la care, deja am și anunțat părinții.”

O singura fetita a fost confirmata pozitiv cu SARS-COV-2,  iar copiii au intrat in regim online, urmand ca in functie de evolutia epidemiologica, acestia sa se intoarca in regim fizic.

Cătălin Lupu – primar comuna Ciurea: „Preîntâmpinăm prin măsurile specifice, transmise de Direcția de Sănătate Publică.  Avem un caz de covid, la clasa a VI-a de la Dumbrava, e o fetiță. Au intrat copiii în învățământ online pentru 14 zile, urmând ca după această perioadă să revenim la școală.”