Elevii de nota zece, premiați de autorități

WhatsApp Image 2022-07-06 at 16.42.51

Momente pline de emoție la Palatul Roznovanu. Municipalitatea împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași au organizat o ceremonie de premiere a celor 32 de elevi din județ care au obținut zece pe linie la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Cei 17 elevi din județul Iași care au reuşit să obţină nota maximă la Evaluarea Naţională și cei 15 absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat au fost premiați în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Colegiul Național este pe primul loc în topul liceelor cu cele mai bune rezultate obținute la Bacalaureat.

Nota pe care am obținut-o, pentru mine nu reprezintă doar un număr, ci rezultatul unei munci constante, depuse pe parcursul celor patru ani de liceu, alături de domnii profesori care m-au susținut mereu și care au fost alături de mine și m-au ajutat să-mi îndeplinesc acest vis: de a lua o notă cât mai mare. Nu mă așteptam să obțin nota zece, cu siguranță că am oferit un motiv de bucurie domnilor profesori, cât și părinților, a spus Casiana Bobric, absolventă Colegiul Național Iași.

Cei 17 „zeciști” de la Evaluarea Națională provin in special de la Colegiul Național Iași, unitatea de învățământ având cel mai mare număr de elevi cu media 10 din întreaga țară.

„Sunt foarte fericită pentru rezultatul obținut. Într-adevăr, mă așteptam la note mari datorită muncii depuse și susținerii profesorilor, părinților. Voi merge la Colegiul Național Iași pe profilul matematică-informatică întrucât îmi plac foarte mult profesorii și modul în care predau, și este unul dintre cele mai bune licee din România, a explicat Anastasia Stoica, elevă la Colegiul Național Iași.

La Colegiul „Costache Negruzzi” au fost înregistrate șapte medii de zece, iar media promoției de la Bacalaureat este de 9,33. La Evaluarea Națională doi elevi de la Negruzzi au obținut media zece.

An de an ne întâlnim aici în această ambianță selectă a Palatului Roznovanu într-un eveniment de elită organizat de Inspectoratul Școlar și de Primăria Municipiului Iași pentru a celebra inteligența, studiul, calitatea, consecventa. Cred că aceste rezultate vin pentru că o școală asigură un mediu educațional de calitate și stimulator când copii vin cu drag, cu o stare de fericire la școală, când se întâlnesc profesori foarte buni și elevi pasionați de studiu și deja se creează un dialog important, a precizat Camelia Gavrilă, director Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Din punct de vedere al mediilor de 10 la Bacalaureat, județul Iași se află pe al treilea loc în țară.

Examenele naționale devin un prilej de evaluare și reevaluare a performanței în educație iar pentru școala ieșeană se reafirmă faptul că se învață foarte mult. La Iași se învață mult, la nivel de performanță. Școala ieșeană prin profesorii ei extraordinari a reușit să depășească o perioadă complicată din perspectiva crizei sanitare cu amprente asupra procesului de educație, dar iată că examenele, prin rezultatele care au fost obținute de către elevii noștri arată că am reușit să depășim acest context, a declarat Luciana Antoci, inspector gen. ISJ Iași.

La eveniment au participat profesorii si directorii scolilor care au obținut performanțe la examenele naționale.