Elevii de nota 10 ai Iașului

WhatsApp Image 2022-06-27 at 17.01.25 (1)

Iașul este pe locul doi pe tara ca promovabilitate, după Cluj. Nouă elevi din județul Iași au luat zece pe linie la primar sesiune a Bacalaureatului din acest an și ei sunt o dovadă vie că prin studiu și dedicare poți ajunge să fii printre cei mai buni. Antonia și Casiana, două dintre absolventele care au obținut nota maximă la Bac.

E nevoie de multă muncă și implicare pentru a fi printre cei mai buni. Antonia a absolvit Colegiul Național din Iași și se numără printre ce opt absolvenți care a luat zece pe linie la Bacalaureat. Tânăra a luat zece și la Evaluarea Națională, și este un exemplu pentru întreaga comunitate. În toți acești ani a participat și la olimpiade naționale unde a obținut rezultate foarte bune.

După examenul la română am rămas așa cu un gust amar pentru că nu prea mi-a plăcut subiectul și am fost foarte stresată că va strica româna media. La matematică și la fizică am zis ca da, iau zece nu am avut dubii, a spus Antonia Bădărău-Rață, absolventă.

Casiana este din Târgu Neamț și a făcut liceul în Iași. Ușor nu a fost pentru că a plecat de acasă de la o vârstă fragedă, însă fata s-a ambiționat și se numără printre cei mai buni absolvenți ai Colegiului Național Iași. Azi dimineață, Casiana a aflat cu bucurie că a luat zece la toate probele de la Bacalaureat.

Rezultatele acestea sunt o încununare a efortului meu de pe parcursul celor patru ani și vreau să le mulțumesc pe această cale profesorilor care m-au susținut mereu și părinților. Cât despre rezultate, să fiu sinceră nu mă așteptam să iau zece. Am avut foarte multe emoții în legătură cu nota de la limba și literatura română pentru că această probă presupune destul de multă informație, eseuri pe care trebuie să le cunoaștem foarte bine, a explicat Casiana Bobric, absolventă.

Acum, cele două fete se pregătesc pentru admiterile la facultate. Antonia și Casiana vor rămâne să studieze în Iași, la Drept și respectiv, la Medicină.

În toamnă voi deveni studentă și voi rămâne aici la Iași spre deosebire de mulți dintre colegii mei care aleg să plece și voi urma cursurile facultății de Drept, a mai spus Antonia Bădărău-Rață, absolventă.

Mi-aș dori să pot ajuta oamenii așa cum domnii profesori și cei dragi mie m-au ajutat să îmi îndeplinesc visurile și să pot să mă bucur de toată munca depusă, a mai explicat Casiana Bobric, absolventă.

Anul acesta, Iașul se află pe locul II pe țară ca promovabilitate

Astăzi, Iașul este pe locul II național din perspectiva procentului de promovabilitate. Peste 81%, după cum Iașul ocupă un loc pe podium, III din perspectiva mediilor de zece pentru că avem opt medii de zece obținute în această sesiune la care se adaugă încă o medie de zece, nouă în total în urma sesiunii speciale dedicate olimpicilor, a declarat prof. Luciana Antoci, inspector școlar general ISJ Iași.

Peste 4.900 de elevi au participat la prima sesiune a Bacalaureatului 2022.