Elevii de la Școala Gimnazială din comuna Crucea au primit „masa caldă” doar pe hârtie. Banii ar fi ajuns la alți copii

Ministerul Educației a pus luni în dezbatere publică lista celor 450 de școli beneficiare ale programului Masă caldă și proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea listei în care se implementează programul. În mare parte sunt aceleași ca și anul trecut, doar 7 școli din 5 județe și București au fost înlocuite. Este vorba despre școli unde anul trecut programul nu s-a desfășurat din diverse motive, iar elevii nu au primit pachetul alimentar sau masă caldă: fie școlile sunt prea îndepărtate de oraș, iar costurile de transport sunt prea mari, fie nu sunt spații adecvate unde copiii pot mânca o masă caldă. Suma alocată în proiectul de Hotărâre de Guvern este mai mică decât cea prevăzută în ordonanța de urgență, adoptată de Guvern (n.red proiectul de HG prevede 133.000 de mii de lei, iar ordonanța de Urgență prevede 195 de milioane de ei).

În județul Iași de exemplu, a fost înlocuită Școala Gimnazială din comuna Crucea pentru că anul trecut, școala a fost beneficiară a programului doar pe hârtie. În realitate elevii nu au primit niciodată masă caldă sau pachet alimentar. Școala se află la aproximativ 45 de kilometri de orașul Iași.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar Iași, Luciana Antoci spune pentru Edupedu.ro motivele pentru care școlile pot fi înlocuite de pe lista beneficiarilor: “ori sunt comunități foarte îndepărtate de zona de municipiu și atunci costurile nu pot fi suficiente cât să permită distribuire a mesei calde, ori autoritatea publică locală nu scoate la licitație, nu duce procesul așa cum ar trebui, la bun sfârșit. Și atunci, din considerentele acestea, sunt relocați banii ca să poată fi folosiți pentru alți copii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *