Elevii de la Colegiul Ștefănescu duc tradiția mai departe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sânzienele și Ziua Iei au fost sărbătorite astăzi la Colegiul Tehnic „I.C. Ștefănescu” din Iași. Elevii s-au pregătit cu mult timp înainte și-au luat parte la cele patru mari concursuri unde au fost jurizați de cadrele didactice. 

Îmbrăcați în costumele populare românești, cu coroniță de flori pe cap și buchet de sânziene în mâini, așa s-au prezentat la școală elevii Colegiului „I.C. Ștefănescu”. Aceștia au participat la un concurs desfășurat pe 4 secțiuni: coafuri de sânziene, concurs de desene cu tema „Ia românească”, cel mai autentic costum popular, dedicată elevilor și cadrelor didactice și cea mai populară clasă de elevi. 

Samira – eleva Colegiul „I.C Ștefănescu”: „Astăzi particip la secțiunea coronițe la cele mai frumoase coronițe. Este făcută din margarete și trandafiri și mai are și câteva sânziene datorită semnificației zilei de azi”. 

Cătălina Iacob – eleva Colegiul „I.C Ștefănescu”: „Ie, catrință, opinci, ciorapi de lână și trăistuță. Am făcut mulți ani dans, am avut o problema la un moment dat, nu am  mai putut să practic și am zis, cu ocazia acestui eveniment, că să pot să îmi reamintesc vremurile de atunci”.

Andra Mihalache – eleva Colegiul „I.C Ștefănescu”: „Mi se pare foarte interesant. Școala în sine este interesată, are multe activități”. 

Evenimentul se află la cea de-a 4-a ediție, iar elevii s-au arătat încântați de aceste activități extrașcolare organizate de liceul  la care studiază.

Prof. Voinea Liana Dolores – director Colegiul Tehnic „I.C Ștefănescu” Iași: „Începând de la cei de la alimentație care au pregătit produse tradiționale de post, pentru că în această perioadă este postul, la cei de la estetică ce au pregătit cosițe și restul elevilor care participă la un concurs de cea mai populară clasă. Elevii se arată dornici de a păstra tradițiile și am avut o surpriză foarte plăcută, au făcut un grup de dans „Ștefăneii” și după cum vedeți dansează foarte bine”.

Activitatea organizată de colectivul format din elevi și profesori a fost apreciată de Inspectoratul Școlar Județean. 

Rodica Dumitrescu – Inspector școlar ISJ Iași: „Este un colectiv deosebit și profesorii și inginerii de discipline tehnice, inclusiv profesorii de instruire practică se implică împreună. Fac un tot unitar când este vorba de școala lor. Este minunat”.