Elevii de la Colegiul Pedogagic „Vasile Lupu” vor fi relocați in 3 unitati de invatamant din oras

scoala vasile lupu

Cei aproximativ 840 de elevi ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași vor fi relocați în alte unități de învățământ, clădirea în care aceștia învață fiind una cu risc seismic ridicat. Masura a fost luata de autoritati pana cand vor fi finalizate investitiile la toate cladirile liceului. Elevii urmează să-și desfășoare activitatea, cu program de după-amiază, la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”, la Liceul cu Program Sportiv și la Seminarul Teologic Ortodox.

Florentin Ciobotaru, consilier local PNL: „S-a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Iasi ca urmare a cutremurelor din zona Olteniei sa luam o decizie cu privire la elevii Colegiului Vasile Lupu din Iasi, in sensul relocarii acestora intrucat cladirea se afla in grad de risc seismic I. Am avut o discutie costructiva cu directorii de la Colegiul Adamachi, Liceul cu Program Sportiv si de la Seminarul Teologic Ortodox si cu domnul primar. Ulterior acestei discutii s-a luat decizia ca pana la finalul modulului V elevii sa fie relocati la cele trei unitati de invatamant de pe raza municipiului Iasi”.

Primaria Iasi a mai anuntat ca vor fi consolidate cladirile unitatii scolare prin proiecte europene.

Vasile Lupu este depus ca proiect in vederea reducerea riscului seismic pe Componenta PNRR si este in analiza. Noi credem ca va fi validat cat de repede. Pentru a mai scurta timpii in sedinta de astazi am propus o rectificare bugetara ca sa dam drumul la licitatii pentru o suma de 100.000 de lei. Procedura sa o putem demara si in momentul in care vine finantarea europeana sa ne gaseasca cu contractul deja semnat„, a spus primarul Mihai Chirica.

Şcoala Normală „Vasile Lupu” de la Iaşi a fost construita in anul 1855.