Elevii de clasa a VIII-a au fost pusi in dificultate de simularea la Matematica

Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2024. Tinerii spun ca au fost subiecte dificile iar multi dintre ei ar fi iesit plangand din salile de examen.

Subiectul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie. Iar la subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub.

Elevii spun ca subiectele i-au pus in dificultate si ca au fost mai grele decat se asteptau.

Mai mult geometria in plan a fost mai grea la examen. Modul de abordare si nu am primit destule date elgata de problema”, a declarat un elev.

„La subiectul II la care in mod normal ar trebui sa fie usor era cu bisectoarele trebuia sa-ti aduci aminte de anumite teoreme si la subiectul III a fost destul de complicat”, a mai spus un alt elev.

Subiectul III a fost foarte greu la punctele b ar fi trbeuit sa fie medii, am lasat spatiu liber. Foarte multi copii au iesit plangand din sala a fost foarte greu”, a mai spus o eleva.

Pe de alta parte, profesorii de matematica sunt de parere ca exercitiile au fost de dificultate medie.

Doina Platon, Profesoara de matematica

„Subiectele au fost de o dificultate medie. au mai fost subiecte standarde, comune, care se fac des la clasa cu subiecte care nu au fost iesite din comun. Unele dintre ele au fost chiar foarte usoare, au fost doua dintre ele de la geometrie care au fost de un grad de dificultate mai mare, referitor la numarul de pasi pentru a ajunge la concluzia finala. Nu se poate spune ca au fost subiectele dificile”.

Rezultatele de la simulare vor putea fi notate in cataloage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *