Elevii de 10 au fost premiați de Primăria Iași

216833648_4439289826130291_2143090226072495095_n

Astăzi a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obținut media maximă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. În acest an, au fost zece absolvenți cu media 10 la Bacalaureat și șapte la Evaluarea Națională, mai puțini față de promoțiile anterioare.

În clasamentul promovabilității, județul Iași se situează pe locul doi la nivel național, după București, iar în clasamentul mediilor de 10, județul Iași este pe locul trei pe țară, înaintea acestuia fiind Bucureștiul și Botoșaniul.

Mihai Chirica, primar Iași: „Premii, poate nu atât cât merită, dar credem noi că au formă recunoștință să arătăm tuturor cât i-am uitat. Și în bani și în obiecte și pentru ei și pentru profesorii care i-au coordonat activitatea și pentru diriginții de clasă și directorii de școlile care provin. flash

Așa cum s-a decis și în consiliul local, fiecare elev va primi suma de 1000 de lei. Toți profesorii și toți ceilalți implicați în actul de educație a acestor copii vor primi câte o tabletă, alături de cărțile pe care le-ați văzut, placheta prin care vrem să își amintească de acest moment, coronița pe care o merită și poate și prezența noastră a tuturor aici”.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, a subliniat faptul că în ciuda dificultăților didactice prezente în învățământul din  perioada pandemiei, județul Iași se afla și în acest an pe podium.

Luciana Antoci, inspector general ISJ Iași: „Iașul confirmă și în acest an școlar faptul că actul didactic nu a fost puternic afectat de criza pandemică, pentru că iată ne bucurăm de 7 medii absolute la Evaluarea Națională și 10 medii de 10 la examenul de Bacalaureat. Nu uităm însă, că dincolo de aceste medii absolute, vorbim și despre alte medii absolute foarte, foarte bune care se situează în zona superioară a ierarhiilor”.

În urma examenelor de Evaluare Naţională, șapte elevi din judeţul Iaşi au obţinut media maximă, trei dintre aceştia provenind de la Colegiul Național, tot trei de la Colegiul „Costache Negruzzi” și unul de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos. Dintre cei 10 „zeciști” de la Bacalaureat trei au finalizat studiile la Colegiul Național, doi la Colegiul „Costache Negruzzi”, tot doi la Colegiul „Emil Racoviță” și câte unul la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

Beșliu Laura Maria, absolvent Colegiul Național Emil Racoviță: „La facultate îmi doresc să rămân în țară. Mi-am trimis fișa de admitere la Facultatea de Drept din cadrul UAIC. Sper că voi intra. Bacul de 10 a fost dacă aș putea spune un fel de încoronare a acestor 4 ani de liceu în care am studiat constant și într-o manieră care s-a potrivit pentru mine. Nu pot să spun că am învățat foarte, foarte mult, dar a fost un efort care a fost împărțit pe parcursul celor 4 ani”.

Dan Ștefan, absolvent Colegiul Național Iași: „Nota 10 la Bacalaureat pot spune că a fost o surpriză plăcută, nu mă așteptam să iau 10, mai ales la limba română și în continuare aș vrea să studiez matematică. Am aplicat atât în Iași, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cât și în Germania. Nu sunt încă sigur, aștept răspunsul de la fiecare facultate în parte, apoi cred că mă voi decide. 

Răileanu Iustina Mădălina, absolvent Colegiul Național Costache Negruzzi: „Cred că a durat puțin până am reușit fiecare dintre noi, inclusiv profesorii, să ne adaptăm la ce presupune școala online. Sistemul hibrid a fost foarte dificil pentru noi, dar cu timpul cred că am reuși să ne adaptăm și am avut un randament bun, până în final. 

Bacalaureatul a fost un examen care pot să zic, că mi-a marcat anii de liceu, atât din pregătirile pe care le-am avut alături de profesori și relația pe care am reușit să o am alături de aceștia, cât și timpul pe care l-am petrecut învățând pentru Bacalaureat și sunt foarte mândră de nota pe care am luat-o și mai departe aș vrea să merg la Facultatea de Litere și Limbi Străine din Iași, pe filiera engleză- italiană”.