Elevii care nu au fost repartizați la liceu se pot înscrie în această săptămână pe locurile rămase libere

repartizare 1

Săptămâna aceasta, până pe 29 august, absolvenții clasei a VIII-a care nu au fost repartizați la liceu, în clasa a IX-a, pot depune la secretariatul Inspectoratului Şcolar Județean Suceava cererile de înscriere pe locurile rămase neocupate.

Potrivit IŞJ Suceava, 164 de locuri sunt libere în unitățile de învățământ liceal de stat din județ. Este vorba despre locuri la licee din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei, Broșteni, Dolhasca, Pârteștii de Jos, Cajvana, Solca și Moldovița. 

In județul Suceava au fost înscriși să participe la repartizarea computerizată pentru admiterea în clasa a IX-a 4.700 de elevi, dintre care 4.504 au fost repartizați, iar 196 au rămas nerepartizați. În a doua etapă a admiterii, au obținut un loc la liceu 135 de elevi, 95 dintre ei având medii de admitere cuprinse între 3,52 și 8,79, iar restul sunt absolvenți de gimnaziu care nu au susținut Evaluarea Națională. De asemenea, trei candidați au fost admiși pe locurile speciale pentru romi, iar alți cinci pe locurile speciale pentru elevi cu CES. Noul an școlar începe în data de 5 septembrie.