Elevii au pierdut, în pandemie, jumătate din anul școlar trecut

Copii români au pierdut, în pandemie, 110 zile din anul școlar, adică jumătate din acesta, iar acest lucru lasă urme în calitatea educației și se va reflecta în viitorul României.

„Asta este ceva la care ne uităm foarte mult și ne preocupă în România, dar și în Europa și restul lumii. În România, în special, vedem că în ultimul an școlar, copiii români de vârstă școlară au pierdut 110 zile din anul școlar. Este vorba practic de jumătate de an școlar la care nu au participat”, spune Gallina A. Vincelette, director pentru țările Uniunii Europene în cadrul Băncii Mondiale.

Potrivit acesteia, astăzi România își redeschide pe deplin școlile și este dornică să-și susțină copiii să recupereze învățarea, să recâștige contactul cu colegii, abilitățile socio-economice, să-și reducă anxietatea, să-și sporească abilitățile digitale. Dar cel mai important este ca angajații din învățământ și școlarii să fie în siguranță.

„Vrem să vedem spații de învățare mai sigure și să le creem pe cele cu un procent ridicat de profesori, de personal, de studenți vaccinați împotriva Covid-19. Și credem cu tărie că sectorul educației are nevoie de multă atenție din această perspectivă, din partea tuturor părților interesate – guvernul, sectorul privat, partenerii internaționali precum Banca Mondială – pentru a sprijini această redresare, pentru ca în cele din urmă costul suportat de capitalul uman să nu fie mare și țara să poată să-și revină cu succes”., a mai adăugat Gallina.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!