Eleva din Iasi, in clasa a doua, umilita si lovita de un profesor – politician

658x0_7

Mama unei eleve din clasa a doua de la Scoala Gimnaziala nr.28 din Iasi sustine ca fiica ei este umilita si lovita periodic de catre unul dintre profesori. Chiar la inceputul anului scolar, eleva a fost scoasa in fata clasei si numita ”butoi” deoarece este supraponderala. Ministrul Educatiei a spus ca aceasta fapta nu trebuie trecuta cu vederea si a dispus o ancheta. De asemenea, politistii s-au autosesizat in acest caz.

O mama acuza ca fetita ei, eleva in clasa a doua a fost palmuita si insultata in fata clasei chiar de catre invatator un politician local din PNL, cunoscut la nivel judetean. Incidentele au avut loc la Scoala Gimanziala nr. 28 din Tg. Cucu, iar profesorul reclamat ca nu tine cont de inocenta copilului ar fi consilierul judetean Constantin Serban. Acuzatiile din partea unei mame sunt sustinute si de alti parinti ai elevilor care au fost martori ai agresiunilor sau chiar victime.

Paraschiva Nalbariu – mama elevei umilite 

Este batuta zilnic, este facuta in toate felurile. Pe data de 15 septembrie, cand a inceput scoala, a fost scoasa in fata clasei si a fost facuta „butoi”, deoarece este supraponderala. De atunci, copiii au inceput sa rada de ea. In fiecare zi, dupa ce o iau de la scoala, fetita imi povestește ca domnul profesor ii da cu palmele peste ceafa.

A inceput sa se scape in pat si nu vrea sa mai mearga la scoala.

Lupta este inegala, sustin parintii. Cine poate sa protejeze un copil, victima a abuzurilor fizice și psihice, comise chiar de catre cei care ar trebui sa-i deschida noi orizonturi? Mama copilului a depus chiar o plangere penala impotriva lui Constantin Serban.

agent de politie Ioana Bilea- purtator de cuvant IPJ Iasi

La data de 9 octombrie am fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că în perioada 24 septembrie – 8 octombrie,  fiica sa, elevă la o școală din municipiul Iași, ar fi fost lovită de un profesor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie s-a sesizat si a postat pe pagina personala de Facebook o reactie la cele intamplate. Aceasta spune ca a discutat personal cu Inspectorul General Scolar din Iasi si a cerut o ancheta transparenta in acest caz.