Elev băcăuan judecat pentru trafic de droguri, eliberat din arest ca să-și dea corigența la matematică

Un elev din Bacău, în prezent aflat în arest la domiciliu și care este judecat pentru trafic de droguri de risc și mare risc, a fost eliberat pentru a-și putea da corigența la matematică.

Pe 30 iunie, instanța a admis solicitarea unui elev de clasa a XII-a de a părăsi locuința unde fusese plasat în arest la domiciliu pentru a susține corigența la Matematică, scrie adevarul.ro.

În motivarea cererii, tânărul a precizat că în perioada în care a fost arestat preventiv a lipsit de la şcoală și nu a putut să îşi susţină examenele, astfel că a rămas corigent la Matematică și nu a putut să se înscrie în prima sesiune de Bacalaureat. Însă, ar dori să susţină acest examen în sesiunea din toamnă.

Pentru a putea participa la acest examen este obligat să îşi încheie situaţia şcolară. Prin urmare, a cerut permisiunea instanței să părăsească domiciliul pe 4 iulie 2023, în intervalul orar 8-14, pentru a se prezenta la liceul din Bacău unde învață pentru a da corigența.

Instanța a constatat că prin arestarea sa, elevului i s-a adus atingere unui drept fundamental, respectiv dreptul la învățătură, dar la acel moment a fost o acțiune necesară pentru înfăptuirea justiției.

Pentru că locuința unde elevul execută măsura arestului la domiciliu este la o distanță considerabilă de unitatea școlară, magistratul a dispus ca tatăl băiatului să îl transporte cu mașina personală la liceu și înapoi.

Polițiștii de la Biroul de Supravegheri Judiciare al IPJ Bacău s-au asigurat că băiatul respectă condițiile eliberării sale pe perioada susținerii corigenței la Matematică.

sursa ziaruldebacau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *