Elena Udrea a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute

elena udrea

Inalta Curte de Casatie a condamnat-o astazi pe Elena Udrea la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Decizia este definitiva. De asemenea, contestatia lui Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost respinsa.

Pe parcursul judecarii acestei cai de atac s-a stabilit suspendarea efectelor deciziei definitive de condamnare din dosar, urmarea fiind eliberarea imediată din penitenciar a celor condamnati definitiv la pedepse cu executare.

Elena Udrea a fost condamnat in 2018 pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu. 

Procurorii au stabilit in rechizitoriu ca, în anul 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) si firma lui Rudel Obreja, avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizării Galei Internationale de Box profesionist de catre Federaţia Română de Box.

În baza acestui contract, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei.