EGGER a decis să coopereze pe deplin cu Consiliul Concurenței

egger radauti

In urma articolului de ieri prin care Consiliul Concurentei a anuntat ca au fost amendate 31 de companii care își desfășoară activitatea pe piața comercializării masei lemnoase din România, Egger Romania ne-a trimis un punct de vedere. Redam mai jos comunicatul de presa:

„Compania a acceptat plata unei amenzi, deși angajații EGGER nu au inițiat încălcări ale regulilor de concurență

Începând cu 2016, autoritatea română de concurență (Consiliul Concurenței) a investigat companii active în procesarea și comercializarea lemnului. Investigația a avut ca obiect licitații privind vânzarea de masă lemnoasă organizate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva între 2011 și 2016.

Printre cele 94 de companii care au fost investigate de Consiliul Concurenței pentru perioada 2011-2016se numără și EGGER România. În sarcina a 33 de companii au fost reținute încălcări ale legislației concurenței. Autoritatea de concurență a aplicat amenzi pentru 31 dintre acestea (celelalte două fiind radiate).

“Am cooperat în cadrul acestei proceduri încă de la început și am furnizat autorității de concurență toate informațiile necesare pe parcursul investigației”, spune Alina Chifan, Director Comercial în cadrul EGGER România. „Ca urmare a investigației, s-a constatat că anumiți angajați responsabili ai companieinu au adoptat un comportament întocmai corect din punct de vedere concurențial. Deși acești angajați nu au inițiatei înșiși vreo încălcare a regulilor de concurență, nici nu au oprit practicile în cauză. De aceea, am acceptat fără rezerve să plătim această amendă.”

Ținând totodată cont de participarea activă a EGGER România în clarificarea situației, Consiliul Concurenței a avut în vedere circumstanțe atenuante pentru reducerea nivelului amenzii. “Faptul că EGGER are o reputație,recunoscută la nivel național (și global), de companie ce își desfășoară activitatea în conformitate cu legileși alte reglementări în vigoare și că încălcările identificate ale regulilor de concurență sunt excepții absolute a făcut diferența – o diferență pozitivă”, spune Alina Chifan. Așa cum a fost stabilită de Consiliul Concurenței, amendaeste în valoare de 22,6 milioane de lei.

Potrivit Legii Concurenței, punctul de plecare pentru calculul amenzii este reprezentat de cea mai recentă cifră de afaceri totală a companiei.Volumul mic de achizițiicare a făcut obiectul încălcării reținute în sarcina EGGER România, a avut, de asemenea, un efect atenuant. În plus, Consiliul Concurenței a găsit ca fiind pozitiv faptul că întreprinderea implementase, între timp, propriul program de conformare cu regulile de concurență, organizând sesiuni de training, de conformare cu legislația în materie, nu numai pentru proprii angajați, ci și pentru furnizori și alți parteneri comerciali.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul de retail. EGGER a investit aproximativ 500 de milioane de Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți pentru a deveni o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Informații despre EGGER

Companie de familie, înființată în anul 1961, are aproximativ 9.900 de angajați. În 19 fabrici amplasate în întreaga lume, aceasta produce o gamă variată de produse din materiale pe bază de lemn(plăci de PAL, OSB și MDF), precum și cherestea. EGGER are clienți din întreaga lume în industria mobilei, distribuția lemnului și în magazinele de bricolaj. Produsele EGGER se găsesc în nenumărate arii ale vieții private și publice, inclusiv în: bucătării, băi, dormitoare, birouri, hoteluri și magazine. EGGER este un furnizor al unei game complete de produse pentru industria mobilei, design interior, construcții din lemn și pardoseli laminate.