„Educația la Centenar”, lansare la Iași

Radu_Gabrea

Maine, de la ora 11, la Biblioteca Academiei Romane, Filiala Iasi, va avea loc lansarea volumului „Educatia la Centenar”. Cartea reuneşte perspectivele a 61 de cadre didactice din mediul academic, specialişti din diverse domenii şi clerici ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Romano‑Catolice asupra transformărilor prin care a trecut sistemul de învăţămînt românesc sub influenţa evenimentelor istorice naţionale şi europene din ultima sută de ani.

În perioada 4-14 decembrie 2018, coordonatorii vor susține un turneu de promovare dedicat volumului, „Educația la Centenar. Idei. Instituții. Personalități.” Acestia se intalnesc maine cu publicul interesat din Iași. Maine va fi prezent si scriitorul Rasvan Popescu care ne-a vorbit despre oamenii pe care ii evoca in carte: regizorii Lucian Pintilie si Radu Gabrea.

Coordonatorii volumului „Educatia la Centenar” sunt Laurentiu Soitu, Steliana Toma, Ioan Neacsu si Liliana Romaniuc. Tot maine, de la ora 14.00, la Libraria „Cartea Romaneasca”, de pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, prozatorul Rasvan Popescu isi va lansa volumul ”De partea bună a ierbii”.