Editia din acest an a Festivalului cu Umbrele este dedicata pacientilor cu boala Parkinson

festivalul cu umbrele

Festivalul cu Umbrele aflat la a VI-a editie, se va desfasura in perioada 24-25 septembrie 2022, intre orele 10.00-21.00, in gradina Palas Iasi. Festivalul cu Umbrele, organizat de Asociatia Cetatenilor Implicati in Comunitate Iasi cu sprijinul Palas Iasi, Primariei Municipiului Iasi, SalubrIS, Auchan, Casei de Cultura a Studentilor Iasi, Companiei de Transport Public Iasi este primul festival social, educativ si cultural care și-a propus ca misiune sprijinirea și promovarea cauzelor și valorilor locale, mobilizarea resurselor locale, potențarea și reinvestirea lor în comunitate.

Aceasta editie, care are tema ”Solidaritate in umaninate” este dedicata pacientilor cu boala Parkinson. Festivalul sustine un proiect in premiera nationala, dar si in estul Europei, ”Tangoterapia si rolul sau in recuperarea pacientilor cu boala Parkinson”.

Prin acest proiect unic in tara, initiat de Asociatia Cetatenilor Implicati in Comunitate si finantat pentru 2 luni de Municipiul Iasi, in baza legii 350, se ofera sedinte gratuite de tangoterapie pacientilor cu boala Parkinson. In acelasi timp, festivalul isi propune sa devina un instrument de constientizare a populatiei asupra incidentei bolii Parkinson, a implicatiilor psiho-sociale si economice ale acestei boli.

In cele doua zile de festival, publicul va putea participa la spectacol live de muzica, teatru, dans, ateliere de creatie si dezvoltare personala, targul Happydichiseala, dedicat tinerilor artisti, concursuri inedite de lectura, poezie, pictura (unele cu acoperire nationala).