Edilii, multumiţi de deszăpezirea oraşului

Sharing is caring!

Chiar daca in Iasi se circula bine doar in zona centrala, in timp ce in cartiere nametii sunt stapani pe trotuare, iar pe drumuri doar masinile au facut partie, autoritatile locale spun ca au reusit sa faca treaba. Nu foarte buna, dar suficienta pentru ca orasul sa fie functional.

Edilii spun insa ca si iesenii aveau obligatia de a indeparta omatul de pe trotuarele din zonele cu blocuri sau cu case, dar ca multi nu s-au conformat acestei cerinte.

Dupa mai bine de la 5 zile de la prima ninsoare serioasa din aceasta iarna, orasul este inca plin de nameti, iar in cartiere atat masinile, cat si pietonii circula greu.

Edilii spun insa ca au facut treaba buna si sunt multumiti de modul in care au intervenit pentru deszapezire:

“Nu pot spune ca a fost perfect. A fost bine, se putea si mai bine, dar am avut un obiectiv: sa fie orasul functional dimineata, cu fulgi, fara fulgi, cu tunete si cu trasnete, nu vreau sa vad o scoala inchisa, un spital nefunctional sau o reclamatie ca nu pot sa ajung la serviciu. Am spus ca daca un singur telefon de felul asta primesc, inseamna ca nu v-ati facut treaba”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

In privinta platformelor de topire a zapezii, promise de edili de mai bine de un an, s-a renuntat deocamdata la acestea.

In schimb, omatul strans de pe strazi, 12.000 de metri cubi pana acum, va fi dus direct la guri de canalizare.

“Am actionat si pe trotuare foarte mult, ati vazut, cu utilje din ce in ce mai diverse. Dar astea se fac prin efort colectiv, in cele din urma sa stiti ca si in week-end am actionat printre blocuri, am avut zeci de uilaje trimise prin cartiere, ne-am catarat pana in varful dealului Bucium pe stradutele pe care le-am gasit acolo, dar trebuie sa intervina si spiritul civic. Putina miscare nu strica, noi am spus: strangeti-l intr-o gramada, intr-o parcare, daca deranjeaza, noi venim si-l luam, ceea ce am si facut acolo unde am fost sesizati”, a mai completat primarul Iaşului.

In cazul in care va mai ninge, edilii spun ca pot face fata, stocul de materiale fiind suficient. Mai sunt peste 850 de tone de  sare, 42 de tone de clorura de calciu si 3.400 de tone de nisip.

shares