Echipe de medici din SUA au venit la IRO Iasi

Institutul Regional de Oncologie, medicii de la Compartimentul de Chirurgie Plastică al IRO Iași vor primi și în acest an vizita unor reputați specialiști americani, care vor asista atât la consultații, cât și la blocul operator. Trei cazuri vor fi tratate prin tehnici noi de chirurgie, acesta fiind si un schimb de experienta intre cadrele medicale.

Colaborarea cu medicii de la IRO Iasi si cei din Statele Unite este de aproximativ 10 ani si reprezinta o ocazie pentru pacientii care vin la unitatea regionala de a fi tratati prin cele mai noi tehnici.

Dragos Pieptu, Medic Primar Chirurgie Plastica IRO Iasi

„Ei ne ajuta pe noi sa operam. Noi discutam cazurile si facem planurile si apoi operam cu ei in sala ne expun diferite tehnici pe care le fac pentru ca noi facem aceste operatii in mod obisnuit invatati de ei acum 10 ani dar ei ne-au explicat tehnici moderne. Au fost trei cazuri: un pacient, cu un sarcom de coapse, un pacient cu cancer in zona gatului si o pacienta cu cancer de san”.

Echipe de medici din SUA au venit la IRO Iasi

Chirurgii predau la universitati de prestigiu din America.

Eduard Chang, Profesor si chirurg Universitatea Texas:

„Noi venim aici de aproximativ sase ani. am avut o mica pauza pe perioada pandemiei dar este o oportunitate pentr ca eu lucrez la un spital oncologic in America si acesta este unul dintre spitalele unde se trateaza cancerul in premiera, in Romania. Este o colaborare grozava, am avut ocazia sa tratam cativa pacienti”.

Tehnica de reconstructie este foarte importanta mai ales cand vorbim despre cancere de la nivelul pielii si al sanilor.

Daniel Murariu, Microchirurg în SUA și profesor asociat la University of Pittsburgh:

„Ca sa devii eficient intr-o operatie trebuie sa faci n numere de cazuri si devii proeficient in scoaterea colecistului. In Chirurgia Plastica pentru ca noi remodelam sistemul superficial, sunt mai multe tehnici si atunci fiecare chirurg gaseste o alta tehnica. Ceea ce colaboram cu medicii din Romania este sa le aratam tehnici din Statele Unite, in mod uzual, in fiecare zi, ca sa aiba posibilitatea sa le aplice pacientilor din Romania”.

Pana acum, zeci de pacienti cu diferite forme de cancer au fost operati de echipele mixte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *