Echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Județean Galați

PHOTO-2020-11-20-15-44-44

Secția de Oftalmologie a fost dotată cu tomograf retinian, facoemulsificator, fundus camera retina și combină oftalmologică cu biomicroscop. 

„ Spitalul Județean este primul spital din Galați care are tomograf retinian, un echipament medical de ultimă generație care analizează complet retina și nervul optic. De altfel, puține spitale din România au în dotare un astfel de aparat medical. În plus, pentru prima oară, Spitalul Județean dispune și de un echipament medical care fotografiază în detaliu fundul de ochi. Celelalte dispozitive achiziționate înlocuiesc echipamente vechi de câteva decenii, care erau depășite din punct de vedere tehnologic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați 

Facoemulsificatorul se folosește pentru operațiile de cataractă, iar cu ajutorul tehnologiilor cu care este echipat noul dispozitiv crește gradul de siguranță din timpul acestor intervenții chirurgicale. Noul biomicroscop are o calitate optică superioară, iar fundus camera retina poate fotografia în profunzime fundul de ochi.

Mai mult, pentru că acest echipament permite și stocarea electronică a datelor obținute, doctorul poate analiza din punct de vedere medical evoluția pacientului. Valoarea investiției este de 1.125.045 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.