Echipa României în primele 8 echipe la Campionatului Mondial de Dezbateri pentru elevi

debate

Echipa Națională a României la Dezbateri pentru elevi, coordonată de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică), s-a clasat în primele 8 echipe la Campionatului Mondial din cele 74 de echipe ale lumii, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, a obținut și titlul de Cea mai bună echipă EFL („EFL Best Team”) dintre cele 19 echipe EFL (English as a Foreign Language – Engleza ca limbă străină) din concurs. 

Campionatului Mondial de Dezbateri pentru Elevi (World Schools Debate Championship) a fost desfășurat online în perioada 25 iulie – 5 august. Parcursul elevilor români s-a oprit în sferturi, în fața echipei statului Filipine.

Echipa României a fost formată din elevii:

  • Oana Nițu, clasa a XII-a (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești)
  • Elena Rădulescu, clasa a XI-a (Colegiul Național „Sfântul Sava” București)
  • Tania Acsinte, clasa a XI-a (Colegiul Național „Sfântul Sava” București)
  • Irina Chicuș, clasa a XI-a (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București)
  • Valeriu Cărășel, clasa a XII-a (Colegiul Național „Mihai Viteazul” București)
  • rezerva Arina Dumitru, clasa a X-a (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești)

Potrivit comunicatului, printre temele dezbătute se numără: posibilitatea ca serialele cu polițiști să facă mai mult rău decât bine, interzicerea producerii și consumului de carne, comercializarea spațiului cosmic, capitalismul „curcubeu”, faptul că țările în curs de dezvoltare ar trebui să prioritizeze industrializarea în scopul substituirii importurilor în defavoarea industrializării orientate spre exporturi.

Sursa: edupedu.ro