Echipa Politehnicii tinteste podiumul la Campionatele Nationale de sah rapid si blitz

sah

Sâmbătă și duminică, la Snagov, se vor desfășura Campionatele Naționale de șah rapid și blitz pe echipe, formația masculină de la CS Politehnica Iasi fiind alcătuită din marii maeștri internaționali Vlad Jianu, Vladislav Nevednichy, Gergely Szabo, maestrul internațional Vladimir Danilov și maestrul FIDE George Stoleriu.

Marele maestru internațional Bogdan Deac (19 ani), campion național de seniori în aprilie, la Iași, nu va putea participa, deoarece joacă în aceste zile la București, la Superbet Chess Classic Romania, competiție cu premii în valoare de 365.000 de euro!

După primele cinci runde (mai sunt patru de jucat), Bogdan a acumulat 2,5 puncte și se clasează, la egalitate, pe locurile 4-7 (printre ei se numără americanul Fabiano Caruana, nr. 2 mondial, challenger-ul campionului mondial Magnus Carlsen). Primii trei clasați au adunat câte 3 puncte, iar ultimii trei (printre care și marele maestru internațional Constantin Lupulescu, care și el va absenta de la concursurile de la Snagov) – câte două. Locul lui Deac a fost luat de juniorul George Stoleriu, medaliat cu bronz în aprilie la Naționalele pentru seniori.