Echipa mobila de interventie pentru violent domestica

violenta

Un proiect pilot va fi discutat in urmatoarea sedinta de Consiliu Local. Municipalitatea a hotarat infiintarea unei echipe mobile de interventie in cazurile de violenta domestica. Prin acest proiect se urmareste reducerea numarului de victime ale conflictului familial.

„Vom infiinta prin decizia Consiliului Local echipa mobile de interventie in cazul violentei domestice, compusa dintr-un coordantor cu doua persoane alaturi de acesta la Directia de Asistenta Sociala si doi politisti locali.”, a declarat  Mihai Chirica, primarul Iasului.

Echipa care va interveni in cazul unui conflict familial, va face toate procedurile necesare pentru a asigura siguranta si protectia victimelor.

„Sa constate care este starea de fapt a celor care sunt implicate in conflict, sa depasim momentul in sensul extragerii victimei din conflictul familial, pe care putem sa o cazam intr-un spatiu special dedicat acestui lucru, care exista in momentul de fata, sa facem partea de evaluare sociala, sa-i acordam asistenta juridica in cazul in care urmaresc acest lucru mai departe, sa facem primele demersuri privind urmarirea penala daca este cazul si sa reintregam familia.”, a completat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Municipalitatea spera ca infiintarea acestor puncte mobile, sa scada riscul de violenta domestica la nivelul judetului Iasi.