Echipa de robotica de la Liceul de Informatica va fi sustinuta financiar de Primarie pentru participarea la etapa internationala din Houston

peppers

Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas, în perioada 16 – 25 aprilie 2023, și va primi un sprijin financiar din partea Primariei Iasi.

În acest scop Consiliul Local a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru susținerea deplasării echipei.

La Concursul Național de Robotică Școlară BRD First Tech Challenge Romania, organizat la începutul acestei luni de Asociaţia Naţie prin Educaţie sub egida Ministerului Educației, echipa Peppers a obținut premiul Inspire, calificându-se astfel în etapa internațională din Statele Unite ale Americii. La aceasta vor participa 15 membri, patru peer-mentori (elevi majori) și profesorul mentor Mirela Țibu.

Deplasarea, cazarea și masa pentru cinci membri ai echipei și profesorul mentor vor fi asigurate de Asociația Nație prin Educație, iar 14 membri trebuie să își asigure cheltuielile, beneficiind pentru aceasta de sprijinul municipalității.