Echipa Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iași a obținut Premiul I la Concursul „Istoria în licee – Nicolae Iorga”

concurs istorie

În data de 24 noiembrie 2018, a avut loc la Facultatea de Istorie ediția a VIII-a a concursului „Istoria in licee- Nicolae Iorga”, cu tema „Marea Unire a Românilor”. Colegiul Național „Costache Negruzzi” s-a clasat pe locul I la această competiție, fiind reprezentat de un echipaj format din elevii: Sebastian Antoce (clasa a XII-a B), Teofana Bibire (clasa a XI –a A), Yasmine Dadu (clasa a XI –a A), coordonați de doamna prof. dr. Elvira Rotundu și doamna prof. Carmen Tomescu.

Într-un context generator de semnificații dat de apropierea momentului Centenarului Marii Uniri, echipa Colegiului Național „Costache Negruzzi” a realizat și prezentat un eseu cu titlul: „Negruzziști în linia întâi – contribuții internatiste la realizarea Marii Uniri”. În cadrul eseului a fost surprins modul în care personalități precum Caius Brediceanu și Traian Lalescu, ale căror nume și destine se leagă de orașul Iași și de Liceul Internat „Costache Negruzzi”, au contribuit la realizarea și recunoașterea internațională a Marii Uniri.

În demersul inovativ și provocator generat de concursul „Istoria în licee-Nicolae Iorga”, acest rezultat deosebit se înscrie în seria manifestărilor dedicate Centenarului și reflectă preocuparea profesorilor și a elevilor școlii pentru o bună cunoaștere a trecutului și pentru continuarea tradiției excelenței reflectate de rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.