Dupa transportatorii polonezi a venit randul celor din Ungaria sa protesteze la granita inmpotriva camioanelor ucrainene

Datorită apariției expeditorilor de marfă ucraineni pe piața UE, sute de afaceri maghiare au fost „în pragul ruinei”, a declarat sâmbătă pentru MTI secretarul general al Asociației Transportatorilor Rutieri Maghiari.

Árvay Tivadar a spus la telefon: având în vedere situația de război, Uniunea Europeană a permis furnizorilor ucraineni de mărfuri să apară pe piața comună – practic pentru livrări umanitare.

Autorizația a fost prelungită până în iunie 2024, astfel încât kilometrajul camioanelor ucrainene pe drumurile publice maghiare a crescut acum cu peste 30 la sută, în timp ce kilometrajul vehiculelor maghiare a scăzut cu 4 la sută.

El a adăugat că transportatorii ucraineni provin dintr-un mediu economic și juridic complet diferit, așa că și costurile lor sunt diferite, iar regulile UE nu li se aplică. Transportatorii ucraineni lucrează cu un avantaj semnificativ de preț și distrug partea din sectorul logistic al statelor membre care îi afectează pe transportatorii, a subliniat secretarul general.

Despre asta vorbesc polonezii și slovacii, dar același lucru se află în spatele protestelor maghiare de luni, a spus secretarul general, adăugând că transportatorii vor demonstra la punctul de trecere a frontierei din Záhony.

„Am cerut Uniunii Europene – săptămâna trecută a avut loc o ședință a comitetului de transport – să (…) revizuiască acordul său cu Ucraina și să țină cont de interesele statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv ale companiilor de transport din Ungaria și să nu lase transportatorii ucraineni care au depășit de mult intențiile inițiale, să apară în Uniunea Europeană practic în scopuri comerciale ”, a spus Árvay Tivadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *