Dupa tramvaie, turcii vor livra Iasului si autobuzele electrice

Dupa tramvaie, turcii vor livra Iasului si autobuzele electrice. Primarul Mihai Chirica a semnat contractul de achiziție a 18 tramvaie noi cu fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, doua companii turcesti s-au inscris in licitatia pentru cele 25 autobuze electrice.

Dupa tramvaie, turcii vor livra Iasului si autobuzele electrice

Primăria Municipiului Iași a primit două oferte la licitația pentru tramvaie organizată în acest scop, depuse de companiile PESA (Polonia) și Bozankaya (Turcia).

După o serie de contestații soluționate recent, licitația a fost câștigată de compania Bozankaya, care a avut o ofertă net superioară celei poloneze, în valoare de 141.390.00 lei fără TVA (168.254.100 lei cu TVA, circa 34 de milioane de euro).

CITESTE SI: Polonezii de la PESA au contestat licitatia castigata de Bozankaya pentru livrarea celor 18 tramvaie noi la Iasi

Compania din Turcia va trebui să livreze tramvaiele până cel târziu la 30 iunie 2026, termenul de finalizare al PNRR. Tramvaiele vor avea lungimea de circa 22 de metri, minim 135 locuri, din care minim 30 pe scaune, minim 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilități și toate dotările moderne (aer condiționat, instalație de încălzire, sistem de supraveghere și audio-video, panouri LED, echipamente Wi-Fi, sistem GPS, sistem de avertizare la coliziune etc.).

În această perioadă Primăria Municipiului Iași finalizează și evaluarea celor două oferte primite la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de stații de încărcare rapidă și a opt stații de încărcare lentă. Acestea au fost depuse de două companii din Turcia, Anadolu și Bozankaya, firme care au mai livrat mijloace de transport în comun la Iasi.  Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *