După Emmanuel Macron, despre război a vorbit și Ursula von der Leyen

După Emmanuel Macron, despre război a vorbit și Ursula von der Leyen. Președintele Comisiei Europene a spus la ședința Parlamentului European de la Strasbourg: Uniunea trebuie să se pregătească pentru riscurile războiului. Discursul a fost rostit la abia două zile după ce președintele francez nu a exclus trimiterea soldaților occidentali în Ucraina. Cuvintele lui Emmanuel Macron au provocat o mare indignare. Premierul Viktor Orbán a confirmat la summitul V4 de marți: Ungaria nu va trimite arme sau soldați în Ucraina.

După Emmanuel Macron, despre război a vorbit și Ursula von der Leyen

Poate că războiul nu este încă în pragul Uniunii Europene, dar este necesar să ne pregătim pentru el, a spus președintele Comisiei Europene la Strasbourg. Ursula von der Leyen a spus: trebuie să fim capabili să apărăm valorile europene.

„Este o nevoie urgentă de reconstruire, consolidare și modernizare a forțelor armate ale statelor membre ale Uniunii Europene. Multe iluzii au fost risipite în ultimii ani. Printre ele este că pacea este permanentă”, a spus Ursula von der Leyen.

CITESTE SI: Macron nu exclude varianta trimiterii trupelor occidentale in Ucraina

Președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a vorbit despre: uniunea nu poate arăta slăbiciune: „Ucraina nu poate eșua, iar cea mai bună modalitate de a preveni războiul este pregătirea!”

Nicola Procaccini, copreședintele Conservatorilor și Reformatorilor Europeni, i-a atras atenția Ursulei von der Leyen asupra faptului că „interesele Uniunii Europene nu sunt întotdeauna aceleași cu cele ale Statelor Unite”.

Ideile pro-război cresc în Europa. Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit luni ca nu trebuie exclusă posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. „Nu trebuie exclus nimic. Vom face totul pentru a preveni ca Rusia să câștige acest război”, a spus Emmanuel Macron.

In timp ce, aproape toți liderii europeni s-au distanțat de cuvintele lui Emmanuel Macron, Moscova a anunțat ca trimiterea de trupe occidentale va duce la o confruntare directă între NATO și Rusia.

„În acest caz, un conflict între NATO și Rusia nu este doar posibil, ci inevitabil. Așa o vom evalua”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Nu există niciun plan de a trimite trupe de luptă în țara sfâșiată de război”, a subliniat secretarul general al NATO. Jens Stoltenberg a spus ca trimiterea de trupe NATO necesită sprijinul unanim al tuturor statelor membre.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Letonia s-a alăturat și el discursului pro-război, afirmând că nu se opun în mod fundamental desfășurării de trupe terestre în Ucraina și că ar lua în considerare participarea lor dacă NATO ar ajunge la un acord în această problema.

Pe de altă parte, Viktor Orbán a confirmat marți, la întâlnirea V4: „Ungaria nu trimite arme sau soldați în conflict și insistă asupra unei încetări a focului și a negocierilor de pace cât mai curând posibil!” Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *