După ce a concediat aproape jumătate din personal, Twitter le cere unor angajați să se întoarcă

Twitter

După ce Twitter și-a concediat vineri aproximativ jumătate din personalul său, în urma achiziției de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk, compania încearcă acum să contacteze zeci de angajați care și-au pierdut locurile de muncă și le cere să se întoarcă, a transmis duminică Bloomberg News, citat de Reuters.

Unii dintre cei cărora li se cere să se întoarcă au fost concediați din greșeală. Alții au fost concediați înainte ca managementul să realizeze că munca și experiența lor ar putea fi necesare pentru a construi noile caracteristici pe care Musk le are în vedere, se arată în raport, citând oameni familiarizați cu aceste mișcări.

Twitter a concediat recent 50% dintre angajații săi, inclusiv angajați din echipa de încredere și siguranță, a declarat Yoel Roth, șeful departamentului de siguranță și integritate al companiei, Yoel Roth, într-un tweet la începutul acestei săptămâni.

În tweeturile angajaților companiei de social media se precizează că echipele responsabile de comunicare, curățarea conținutului, drepturile omului și etica învățării automate se numără printre cele în care au avut loc restructurări, la fel ca unele echipe de produs și de inginerie.

Sâmbătă, Twitter și-a actualizat aplicația din App Store al Apple pentru a începe să taxeze 8 dolari pentru bifele albastre de verificare, în prima revizuire majoră de către Musk a platformei de socializare.

Twitter nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a face comentarii.