Dupa accidentul din Gorj, ministrul Virgil Popescu ar putea sa-si dea demisia

virgil popescu

Premierul Nicolae Ciuca i-a transmis astazi in sedinta de Guvern, ministrului Energiei sa mearga in Gorj, la mina unde s-a petrecut tragedia de ieri sa analizeze ce s-a intamplat si sa decida masuri. Premierul a cerut imbunatatirea conditiilor de munca pentru mineri.

„Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Și-au pierdut viața trei muncitori în cariera de la Jilț. Doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori și, desigur, ale celor care au fost răniți. Încă din primul moment, am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, am transmis ministrului energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului. În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii, prin Inspecția Muncii, vor continua activitatea de verificare și cercetare a cauzelor producerii accidentului și, până săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, îmi vor prezenta primele date, concluzii și măsuri atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia„, a spus Nicolae Ciuca.

Virgil Popescu sustine ca directorii demisi dupa accidentul de ieri vor plati mai scump decat cu parasirea posturilor.

”Vor fi mai mult decât demisii la CEO Oltenia. Nu este acceptabil să se lucreze în asemenea condiții. Voi avea date până la ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Am cerut măsurile pentru cei vinovați și planul de Investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Statul va despăgubi famiilile în viitoare ședință de Guvern”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei nu exclude varianta demisiei dupa tragedia de ieri. „Analizez toate opțiunile in functie de datele de la fata locului, inclusiv plecarea din Executiv”, a completat Virgil Popescu.