Dupa 2 decenii, matineele revin la Opera Națională din Iași

Opera-Nationala-Romana-din-Iasi

Revin matineele la Opera Nationala din Iasi! Frumoasele spectacole muzicale au disparut de pe scenele institutiilor de cultura in urma cu peste 20 de ani. Pentru reinfiintarea lor, doua institutii de cultura s-au  alaturat  si au adus artistii impreuna pentru publicul tanar.

In cadrul unei conferinte de presa conducerea Operei si  a Ateneului Iasi a anuntat programul  indragitelor matinee. Spectacolele au drept public tinta tinerii.

Daniel Sandru – manager interimar Opera Nationala Iasi: Matineele revin la Opera Nationala din Iasi, dupa mai bine de 20 de ani.

Ateneul National din Iasi a ofertat Opera cu astfel de proiecte si in trecut, dar abia acum s-au concretizat. Totusi, noua colaborare pare sa fie timida. In debut sunt doar 3 sesiuni de matinee. Vor fi organizate atat in weekend, cat si in timpul saptamanii tocmai pentru a se observa disponibilitatea publicului. 

Andrei Apreotesei- manager Ateneului National din Iasi: Acum, Slava Domnului, datorita deschiderii si intelegerii pe care o au cei doi domni care conduc destinele Operei, putem sa facem acest experiment. Pentru luna septembrie propunem 3 astfel de matinee in zilele de 18, 19 si 30 septembie. Doua zile de weekend, una din timpul saptamanii, tocmai pentru a vedea interesul publicului.

Andrei Fermesanu- coordonator artistic Opera Nationala Iasi: Va exista o latura dedicata partii vocale si aici ne referim la Corul de Copii al municipiului Iasi dirijat de dna. Raluca Zaharia. Corul se regaseste in toate spectacolele, in acelasi timp si orchestra de tineret dirijata de domnul Virgil Popa.

Cele doua institutii de cultura au mai multe proiecte in desfasurare cu care vin in fata publicului larg.