Dumitru Oprea: „Ursula von der Leyen, preşedinte al Comisiei Europene, partener al României!”

foto_Dumitru_Oprea_2

Ultimele noutăți din administrație și politică

Marţi a avut loc alegerea noului preşedinte al Comisiei Europene, ce va intra în funcţie de la 1 noiembrie. Ursula von der Leyen este prima femeie preşedinte din istora Comisiei Europene, care a câştigat cu sprijinul PPE, din care face parte şi PNL. Cele 14 voturi ale delegaţiei României au fost decisive în alegerea sa.
Este vorba despre o victorie a Europei, dar şi a României, prin care PNL poate deveni un partener real pentru preşedintele CE, cu scopul de a proteja şi susţine interesele României! Aspectele vizate de delegaţia română au fost o coeziune mai mare, uşurarea accesului la finanţările europene, sprijinirea statului de drept. Astfel, România poate să îşi orienteze eforturile către acele domenii unde avem decalaje majore de dezvoltare. Există şansa unei cooperări şi mai strânse, pentru o Europă cât mai puternică.
Europa trebuie să fie cât mai unită, iar diferenţele dintre ţări să fie reduse mult, prin investiţii. Este momentul în care trebuie să reechilibrăm economia, să fie finanţată corespunzător cercetarea, pentru a fi adevăraţi parteneri ai ţărilor europene!
Pentru aceasta, însă, trebuie o politică de reconstrucţie şi de dezvoltare, în sens european, o politică liberală, bazată pe adeziunea la valori comune, precum şi pe parteneriatul pe care PNL îl poate dezvolta cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen.
Chiar dacă PSD a încercat să ne îndepărteze de Europa, românii au arătat clar, la alegerile europarlamentare, că parcursul ţării poate fi doar unul european, democratic, al unui stat de drept, partener cu ceilalţi membri ai Uniunii Europene. Această direcţie va fi menţinută de PNL, cu o viziune clară pentru dezvoltarea europeană a României şi grija pentru cetăţenii ei!